Τι είναι το ΤHCP

Τι είναι το ΤHCP

Τι είναι το THCP;

Το THCP είναι ένα νέο κανναβινοειδές που βρέθηκε στην κάνναβη και φαίνεται να έχει παρόμοια δράση με το THC, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ. Οι ερευνητές που το ανακάλυψαν πιστεύουν ότι μπορεί να δρα με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το THC στους κανναβινοειδείς υποδοχείς. Αυτό οφείλεται στην παρουσία μοναδικών πλευρικών αλυσίδων αλκυλίου, που κάνουν το THCP να διαφέρει από το κανονικό THC. Με άλλα λόγια, το THCP μπορεί να έχει παρόμοιες ή ακόμα και μεγαλύτερες επιδράσεις από το THC, καθιστώντας το μια πιθανή πηγή για νέες έρευνες και εφαρμογές στον τομέα της κάνναβης.

Πως δημιουργείται το TCHP

Αν και το THCP παρουσιάζεται στο φυτό κάνναβης σε πολύ μικρές ποσότητες, η εξαγωγή και η απομόνωσή του είναι πολύπλοκη διαδικασία λόγω της χαμηλής συγκέντρωσής του. Συνεπώς, η μεγαλύτερη πηγή THCP στην αγορά προέρχεται από εργαστηριακές διαδικασίες που μετατρέπουν άλλα κανναβινοειδή σε THCP.

Επιδράσεις του THCP

Το THCP έχει παρόμοια δράση με την δέλτα-9THC. Φαίνεται να μπορεί να δημιουργήσει χαλάρωση, υπνηλία, να ανακουφίσει από πόνους και να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον ανάλογα με τον συνδυασμό τερπενίων, κανναβινοειδών και THCP μπορεί να προκαλέσει αίσθηση βελτίωσης της διάθεσηςΤο THCP είναι περίπου 33 φορές πιο δυνατό από το κανονικό THC, ύμφωνα με αναφορές ατόμων που το έχουν δοκιμάσει, το THCP είναι περίπου 3 έως 5 φορές πιο ισχυρό από το κανονικό Delta-THC.

Το THCP δείχνει μεγαλύτερη ανταπόκριση στους υποδοχείς CB1 και CB2 σε σύγκριση με το Delta−9thc. Η δράση του στον υποδοχέα CB1 είναι ιδιαίτερα έντονη, και αυτός ο υποδοχέας συνδέεται με τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα που προκαλεί το THC.

Share this post